AED


Meld je AED aan bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Als bij 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep op hun telefoon. In deze oproep staat of ze direct naar het slachtoffer gaan om te reanimeren of eerst de dichtstbijzijnde AED ophalen.

 

Hoe werkt het?
Als jouw AED wordt opgeroepen voor een reanimatie, krijg je hierover een bericht van HartslagNu. De burgerhulpverlener neemt de AED mee naar het reanimatieadres. Na afloop brengt hij of zij de AED weer terug. Het is belangrijk dat jij de AED dan controleert of hij daadwerkelijk is ingezet en weer op orde brengt als dit nodig is.


Dekkend netwerk van AED’s

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s in Nederland zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een landelijk dekkend netwerk zodat mensen met een hartstilstand snel de juiste hulp krijgen. Wil jij weten of jouw buurt nog een AED nodig heeft? Bekijk onze kaart!

Aandachtspunten voor aanmelden

Je kunt een AED alleen aanmelden als jij de eigenaar of beheerder bent. Ook is het belangrijk dat de AED op een vaste openbare plek hangt en voor iedereen toegankelijk is. Het liefst 24 uur per dag.
Lees alle aandachtspunten om rekening mee te houden.

 

 


Belangrijke telefoonnummers!


Spoed 112

Geen spoed wel politie 0900-8844

 

Huisarts Noardburgum 0511-472135 - website