Fotonieuws

Op 30 november 2022 is onze supernieuwe Poiesz supermarkt in Noardburgum geopend aan de Rijksstraatweg 27.

Een supermarkt in onze Poiesz winkelstijl waarin alles erop gericht is om voor u het winkelen zo leuk, makkelijk en voordelig mogelijk te maken.

 

 


U kunt foto's en nieuwsberichten van en over Noardburgum sturen naar doarpsbelang.noardburgum@gmail.com

 


Tijdens de lintjesregen van 26 april 2021 is Noardburgumer Harrie van der Veen benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gebben verraste hem 's ochtends met dit nieuws en nodigde hem uit voor de ceremonie 's middags in de raadszaal van het gemeentehuis. Hier kregen de genodigden in twee groepen hun lintje.  Lees hier het verhaal achter zijn benoeming.


Op maandag 20 juli 2020 was Omrop Fryslân de hele dag in Noardburgum aanwezig om opnames te maken en met inwoners in gesprek te gaan. 

Kijk en luister via de volgende link alle opnames die in ons dorp gemaakt zijn: https://www.omropfryslan.nl/nijs/977328-simmerblog-simmer-yn-noardburgum


Op vrijdag 3 juli 2020  reikte burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel aan Haike en Harmen van der Meulen een koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vond plaats in de Kruiskerk in Burgum.

Vanwege het coronavirus liep de uitreiking dit jaar anders. Op 24 april werden de nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau telefonisch verrast door burgemeester Jeroen Gebben met het goede nieuws. De landelijke ceremoniële uitreiking was in een aangepast vorm. De benoemde inwoners ontvingen alsnog het lintje persoonlijk uit handen van de burgemeester. De lintjes werden door familieleden opgespeld.


Tijdens de lintjesregen van 24 april 2020 zijn de Noardburgumer broers Harmen en Haike van der Meulen benoemd tot lid  in de orde van Oranje-Nassau. Lees de verhalen achter hun benoemingen op:   https://bit.ly/2VVc8oX.


Oud-Noardburgumer Nyk de Vries is op 21 november 2019 benoemd tot de nieuwe Dichter van Fryslân. 

Zie: https://dichterfanfryslan.nl/

Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen.Sijbe Bijlsma vierde dinsdag 19 november 2019 zijn 100e verjaardag. Burgemeester Jeroen Gebben ging bij hem op bezoek om hem namens de gemeente Tytsjerksteradiel om hem te feliciteren. Bijlsma werd op 19 november 1919 geboren aan de Zomerweg in Burgum. 

Zie: https://www2.rtvkanaal30.nl/


Op 26 augustus 2019 werd basisschool De Klimstien feestelijk geopend. De basisscholen CBS Immanuel en OBS de Oerstek gaan samen verder, onder een nieuwe naam.

De nieuwe school werd geopend door wethouder Andries Bouwman, waarbij de naam en het logo van de nieuwe school onthuld werden. Ook werd een prijs uitgereikt aan de bedenker van de schoolnaam.

Zie: https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/62281/Feestelijke_opening_gefuseerde_scholen.html


Oud-Noardburgumer Remmelt Eldering behaalde met zijn pupil  Esmee Visser op 16 februari 2018 GOUD op de 5 km. schaatsen tijdens de Olympische Winterspelen. Een prachtige prestatie, Gefeliciteerd!